Perussäännöt

Pickleballia pelataan joko nelinpelinä (kaksi pelaajaa per joukkue) tai kaksinpelinä; nelinpeli on yleisin pelimuoto. Sekä nelinpelissä että kaksinpelissä käytetään samankokoista pelialuetta ja samoja sääntöjä.

Syöttö

Syöttäjän käden on liikuttava ylöspäin, kun pallo lyödään.

Lapa ei saa koskettaa palloa vyötärön tason yläpuolella.

Maila ei saa olla kosketuksen aikana ranteen korkeimman kohdan yläpuolella.

Myös ”pudotussyöttö” on sallittu, jolloin mitään edellä mainituista elementeistä ei sovelleta.

Syöttö tehdään diagonaalisesti kentän poikki, ja sen on laskeuduttava vastakkaisen diagonaalisen kentän rajojen sisäpuolelle.

Vain yksi syöttöyritys on sallittu syöttäjää kohti.

Syöttöjärjestys

Molemmilla syöttävän tiimin pelaajilla on mahdollisuus syöttää ja tehdä pisteitä, kunnes he tekevät virheen *(paitsi pelin ensimmäisessä syöttöjaksossa). 

Kunkin syöttövuoron ensimmäinen syöttö tehdään oikealta/parilliselta kentältä.

Jos piste on saavutettu, syöttäjä vaihtaa puolta ja syöttäjä aloittaa seuraavan syötön vasemmalta/parittomalta kentältä.

Kun seuraavat pisteet saavutetaan, syöttäjä jatkaa vaihtamista edestakaisin, kunnes tapahtuu virhe ja ensimmäinen syöttäjä menettää syöttövuoron.

Kun ensimmäinen syöttäjä menettää syöttönsä, partneri syöttää sen jälkeen oikealta puolelta kenttää (lukuun ottamatta pelin ensimmäistä syöttöjaksoa*).

Toinen syöttäjä jatkaa syöttämistä, kunnes hänen tiiminsä tekee virheen ja menettää syöttövuoron vastustajatiimille.

Pisteytys

Pisteet saa vain syöttävä joukkue.    

Pelit pelataan yleensä 11 pisteeseen, voitto 2 pisteellä.

Turnauspelit voidaan pelata 15 tai 21 pisteeseen, voitto 2 pisteellä.

Kun syöttävän joukkueen pistemäärä on parillinen (0, 2, 4, 6, 8, 10), pelaaja, joka oli kyseisen joukkueen ensimmäinen syöttäjä pelissä, on oikealla/parillisella kentällä syöttäessään tai vastaanottaessaan; kun pistemäärä on pariton (1, 3, 5, 7, 9), kyseinen pelaaja on vasemmalla/parittomalla kentällä syöttäessään tai vastaanottaessaan.

Kahden pompun sääntö

Kun pallo syötetään, vastaanottavan joukkueen on annettava pallon pompata ennen palautusta, ja sen jälkeen syöttävän joukkueen on annettava pallon pompata ennen palautusta, eli kaksi pomppua yhteensä.

Kun pallo on pomppinut kerran kummankin joukkueen kentällä, molemmat joukkueet voivat joko lyödä pallon lentopallolla (lyödä palloa ennen kuin se pomppaa) tai pelata pallon pompun jälkeen.

Kahden pompun sääntö poistaa syöttö- ja levypallo-edun ja pidentää palloralleja. 

Keittiö / kitchen alue 

Verkon molemmin puolin olevaa aluetta kutsutaan Keittiöksi (kitchen). Tällä alueella pallon tulee aina pompata ennen lyöntiä. 

Lentolyöntien pelaaminen keittiössä on kielletty. Tämä sääntö estää pelaajia suorittamasta smasheja keittiövyöhykkeellä olevasta paikasta.

On virhe, jos pelaaja astuu palloa lentolyödessään keittiövyöhykkeelle.

Viivaosumat

Pallo, joka koskettaa mitä tahansa viivan osaa, paitsi keittiön viivaa syöttöheitossa, katsotaan olevan sisällä.

Syöttö, joka koskettaa ei-volley-alueen linjaa, on lyhyt ja virhe.